↑ Terug naar Scheiden

Pagina afdrukken

Samenwonen en scheiden

Bent u samenwonend dan kunt u uw samenlevingscontract ontbinden door een opzegging aan elkaar. U maakt natuurlijk wel afspraken die u vastlegt over de verdeling in de ontbindingsovereenkomst samenleving.

Marinka Arends helpt u de zaken goed te regelen.Samenlevingscontract ontbinden

In het samenlevingscontract heeft u met elkaar vastgelegd wat u samen bezit en hoe u hiermee omgaat bij ontbinding. Marinka Arends neemt het contract met u door en helpt u de zaken goed te regelen.

Samenwonen en kinderen

Wanneer er kinderen zijn moet er meer gebeuren. Uw ontbinding van samenleving dient dan ook officieel via de rechtbank te verlopen. In de praktijk is hier echter geen controlerend orgaan voor. Dat betekent dat u er zelf voor kunt kiezen of u wel of niet naar de rechtbank wilt.

U blijft ook na het verbreken van uw relatie verantwoordelijk voor uw kinderen. U houdt uw rechten en plichten ook na samenleving. Deze verschillen niet van de rechten en plichten wanneer u getrouwd of geregistreerd partner bent.

Afspraken zijn altijd nodig

Welke relatievorm u ook heeft, er zullen afspraken gemaakt moeten worden. Afspraken over uw bezit en over uw kinderen. Echtscheiding Gelderland helpt u bij dit proces. U krijgt de benodigde hulpmiddelen en gefaseerd komen uw afspraken tot stand. Samengevat komt dit in een document dat door u beiden wordt ondertekend en weer een basis vormt voor de toekomst.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/scheiden/samenwonen-en-scheiden