Pagina afdrukken

Kinderen en scheiden

U gaat scheiden en heeft kinderen? Voor uw kinderen wilt u natuurlijk alles goed regelen! Heeft u al nagedacht over de zorg voor uw kinderen? Marinka Arends van Echtscheiding Gelderland kan u informeren over de scheiding en uw kinderen. U kunt vragen stellen over alles wat met de kinderen te maken heeft.

Bij Echtscheiding Gelderland mag u rekenen op betrokkenheid en aandacht. Uw kinderen staan centraal. Samen bespreken we uw wensen over de zorg en omgang met uw kinderen. Marinka Arends adviseert u over hoe u dit met uw kinderen kunt bespreken. En ook welke informatie essentieel voor uw kinderen is als u gescheiden gaat wonen.

Wat is een ouderschapsplan? Een document waarin afspraken vast komen te liggen. Het biedt u rust en houvast, met name vlak na uw scheiding. Uw communicatie en het ouderschapsplan vormen voor u de basis voor de nieuwe fase in uw leven.

In het ouderschapsplan komen afspraken die u als ouders maakt over de zorg en omgang voor uw kinderen.Ouderschapsplan en begeleiding voor uw kinderen

Sinds 2009 is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In het ouderschapsplan komen afspraken die u als ouders maakt over de zorg en omgang voor uw kinderen. Wat willen de kinderen en hoe betrekt u ze bij de afspraken die u maakt?

Meer informatie: zie ouderschapsplan. Wilt u al aan de slag met uw ouderschapsplan? Neemt dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wilt u extra begeleiding voor uw kinderen? Marinka Arends biedt u de mogelijkheid om uw kinderen mee te laten doen aan het KIES (Kinderen In Echscheiding Situatie) traject. Kinderen vertellen elkaar in kleine groepjes over hun eigen situatie. Er wordt naar elkaar geluisterd in een neutrale omgeving. Kinderen uitten hun gevoelens en je merkt dat ze rust en begrip krijgen door hun gevoel te delen.

Oudere kinderen zijn van harte welkom voor een individueel gesprek bij Echtscheiding Gelderland.

Meer informatie over KIES vind u op http://kiesvoorhetkind.nl/leden/marinkaarends/

De boodschap en leeftijd van uw kinderen

Wanneer vertelt u het de kinderen? Hoe vertelt u het de kinderen? Een goede voorbereiding kan u en uw kinderen helpen. Denk samen na over het moment en wat u de kinderen wil vertellen. Weet u niet hoe? Laat u dan adviseren door Echtscheiding Gelderland.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/kinderen-en-scheiden

Kinderen en het ouderschapsplan

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat is het belangrijk om goede afspraken te maken over uw kinderen. Deze worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Daarin staat hoe u de zorg en opvoeding voor uw kinderen gaat regelen. Hierbij staan uw kinderen centraal. Wat staat er in het ouderschapsplan? Uitgangspunt is dat u met elkaar …

Bekijk pagina »