Pagina afdrukken

Uw financiën, nu en later

‘Kan ik het straks allemaal nog wel betalen?’ Een belangrijke vraag wanneer u gaat scheiden. Marinka Arends helpt u hierover duidelijkheid te scheppen.

Inzicht in uw financiën

Wat geeft u uit aan woonlasten zoals huur of hypotheekrente, uw verzekeringen of wat verbruikt u aan gas, water en licht?

Natuurlijk wilt u duidelijkheid over uw toekomst.Wilt u uw situatie helder in beeld krijgen? U wilt weten wat er onder de streep straks over blijft of tekort komt? Echtscheiding Gelderland ondersteunt u hierbij. Er wordt gewerkt met een overzicht in excel dat u ook na uw scheiding als hulpmiddel kunt gebruiken.

Ook al uw inkomsten worden verzameld. Bent u in loondienst of ondernemer? Werkt u als freelancer of ontvangt u een persoonsgebonden budget? In het scheidingsproces vormen de financiën de basis voor uw toekomst. Voor uzelf en als u die heeft, voor uw kinderen.

Duidelijkheid

Door een overzicht van al uw inkomsten en uitgaven krijgt u een beeld hoe alles er uit komt te zien. Ook toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvang en kindgebonden budget worden voor u berekend en meegenomen.

Wanneer u kinderen heeft kunt u ook heffingskortingen aanvragen zoals alleenstaande ouderkorting. Of dit voor u beiden geldt hangt af van of er meer kinderen zijn en hoe u de zorg gaat verdelen. De ouder waar het kind De ouder waar het kind ingeschreven staat ontvangt de heffingskorting.ingeschreven staat ontvangt de heffingskorting.

Aan de kant van uw uitgaven wordt van u verwacht dat u bekijkt wat u op dit moment uitgeeft. In veel gevallen komen hier al de nodige acties. Bijvoorbeeld de opzegging van “onnodige” uitgaven.

Heeft u kinderen? Inventariseer dan ook de uitgaven die u hiervoor doet. Hou rekening met uitstapjes en vakanties maar ook met sport, hobby’s of misschien een bedrag dat u spaart voor later.

Wilt u meer weten over uw financiële situatie na scheiding. Laat u informeren in een vrijblijvend adviesgesprek en maak een afspraak met Marinka Arends van Echtscheiding Gelderland.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/uw-financien-na-de-scheiding/uw-financiennu-en-later