↑ Terug naar Scheiden

Pagina afdrukken

Geregistreerd partnerschap ontbinden

U hebt een geregistreerd partnerschap of u woont samen? En u wilt uit elkaar? Een van onze MfN mediators Annemarie de Keijzer en Grietje Verkleij van Echtscheiding Gelderland regelt voor u de ontbinding van het partnerschap. Rekening houdend met uw situatie en uw wensen en behoeften wordt er een nieuwe basis gelegd voor uw toekomst. In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek vertelt Grietje Verkleij of Annemarie de Keijzer u hoe dit traject er voor u uitziet.

Bij ontbinding van een geregistreerd partnerschap is een rechtbankprocedure niet noodzakelijk wanneer u kinderen heeft.Ontbinding

Getrouwd zijn en geregistreerd partnerschap hebben veel overeenkomsten. De rechten en plichten zijn gelijk. Maar de ontbinding kan verschillend zijn. Heeft u geen kinderen? Dan is een rechtbankprocedure niet noodzakelijk.

U dient wel afspraken te maken met elkaar. In een overeenkomst worden deze vastgelegd. Deze afspraken kunnen gaan over de verdeling van de woning, over alimentatie of over de verdeling van pensioen.

Kinderen

U heeft samen kinderen en beiden het gezag? Wanneer u uw geregistreerd partnerschap wil beëindigen bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In het ouderschapsplan komt te staan hoe u de zorg voor uw kind wilt regelen. Afspraken over omgang en onder andere ook de financiën.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/scheiden/geregistreerd-partnerschap-ontbinden