Pagina afdrukken

Verdeling van uw bezit bij scheiding

Bij scheiding moet uw bezit verdeeld worden tussen de beide partners. Heeft u afspraken in de vorm van huwelijksvoorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of een samenlevingsovereenkomst? Dan staat daar in wat van u gezamenlijk is.

Wat bezit u samen? Woning, spaarpolissen, bankrekeningen, auto’s of bijvoorbeeld een caravan of boot. Heeft u alles gezamenlijk zonder voorwaarden dan wordt van u verwacht dat u samen uw bezit een waarde geeft.

Gezamenlijke woning

Een woning kunt u onderling waarderen of door het inschakelen van een taxateur. Van spaarpolissen ontvangt u De waarde van uw woning zal moeten worden bepaald.jaaroverzichten of u vraagt de waarde op bij de verzekeraar of bank. De waardering doet u in onderling overleg met elkaar.

Heeft u een woning die een overwaarde heeft? Wanneer een van u de woning overneemt kan het zijn dat de ex-partner een bedrag tegoed heeft in de vorm van een uitkoop. Ditzelfde geldt ook voor de andere bezittingen die u heeft.

Marinka Arends gaat met u in gesprek om uw bezit te verdelen. Uitgangspunt voor u is dat de verdeling volgens uw wensen gebeurt. Een eerlijke en redelijke verdeling geeft u rust! Voor financieel advies over uw hypotheek zijn er samenwerkingen met specialisten waar u terecht kunt.

Pensioen en scheiding

U heeft pensioen opgebouwd in de periode dat u bent getrouwd of geregistreerd partner bent? Bij scheiding gelden wetten en regelingen voor verdeling van uw opgebouwde pensioen. Echtscheiding Gelderland  informeert u graag over deze regelingen.

Ouderdomspensioen bouwt u op vanaf 25 jaar tot aan uw pensioenleeftijd. Jaarlijks komt er een bedrag bovenop uw tegoed. Dit bedrag zijn uw opgebouwde pensioenrechten. U ontvangt uw pensioen vanaf de pensioenleeftijd.

Wanneer u getrouwd of geregistreerd partner bent kan dit gevolgen hebben voor uw opgebouwde pensioen en voor uw pensioenuitkering.

In het scheidingsproces bij Echtscheiding Gelderland wordt u uitgebreid geïnformeerd over uw ouderdomspensioen. Wat zijn de gevolgen wanneer u het pensioen verdeelt? Welke mogelijkheden zijn er voor de verdeling van het pensioen?

Een vrijblijvend adviesgesprek geeft u meer informatie over het scheidingsproces en uw pensioen. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/uw-financien-na-de-scheiding/verdeling-van-uw-bezit-bij-scheiding