↑ Terug naar Scheiden

Pagina afdrukken

Het scheidingsproces

Hoe ziet het scheidingsproces er bij Echtscheiding Gelderland uit? Tijdens een kennismakingsgesprek legt Marinka Arends u dit op een duidelijke manier uit.

Er wordt eerst van u gevraagd om de benodigde documenten te verzamelen.U ontvangt een hulpmiddel bij het verzamelen van diverse documenten. Vervolgens vindt het intakegesprek plaats waar met behulp van een zeer uitgebreide vragenlijst een inventarisatie wordt gemaakt van uw situatie in het tweede gesprek.

Een alimentatieberekening is ook onderdeel van het proces. Deze berekening wordt met u doorgenomen in de afspraak volgend op de inventarisatie. Marinka Arends stelt u in de gelegenheid om inzicht te krijgen in al uw uitgaven die u heeft om te bekijken op welke manier alle financiële zaken verdeeld zijn na de scheiding.

Berekeningen van heffingskortingen en toeslagen worden met u besproken en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in de “reëel financiële inventarisatie”. Marinka Arends heeft ruime ervaring en kennis met fiscale regelingen en voorziet u van alle belangrijke informatie hierover.

Uw opgebouwde vermogen wordt op basis van uw wensen, behoeften en mogelijkheden verdeeld en verwerkt in een echtscheidingsconvenant of ontbindingsovereenkomst (bij geregistreerd partnerschap en samenwonen).

Wanneer u kinderen heeft wordt samen met u een ouderschapsplan besproken en opgesteld. In het ouderschapsplan legt u gemaakte afspraken vast over de zorg en communicatie voor de kinderen.

Het rechtbankproces

De stukken worden ingediend bij de rechtbank.Na ondertekening van het convenant (en eventueel het ouderschapsplan) worden de stukken door Echtscheiding Gelderland voor u doorgestuurd naar het advocatenkantoor waar we mee samenwerken. De ondertekende stukken worden vervolgens ingediend door middel van een verzoekschrift bij de rechtbank.

Gemiddeld kunt u rekening houden met 3 tot 5 weken bewerkingstijd vanaf binnenkomst bij de rechtbank. Na deze periode ontvangt u via Echtscheiding Gelderland uw beschikking per e-mail. Echtscheiding Gelderland verzorgt ook de inschrijving bij de desbetreffende gemeente.

Wanneer u kinderen heeft vanaf 12 jaar dan ontvangt u een uitnodiging van de rechtbank om daar te verschijnen. In deze uitnodiging krijgen de kinderen de mogelijkheid “gehoord” te worden. Het gaat om een standaardprocedure waar meestal geen gebruik van wordt gemaakt door de kinderen. Het terugsturen van een formulier is dan voldoende.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/scheiden/het-scheidingsproces