Pagina afdrukken

Uw financiën na de scheiding

U gaat scheiden of verbreekt uw relatie? Meestal bent u dan financieel aan elkaar verbonden. Bijvoorbeeld door gezamenlijke inkomsten en uitgaven.

Marinka Arends helpt u bij het in kaart brengen van uw financiën bij het scheidingsproces. U krijgt inzicht en informatie over de wetten en regelingen die voor u van belang zijn. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Alimentatie

Welke vormen van alimentatie zijn er?

Partneralimentatie is een bijdrage in het levensonderhoud van uw ex-partner. Partneralimentatie is de bijdrage die de meestverdienende betaalt aan de minstverdienende ex-partner. Of u partneralimentatie gaat ontvangen en/of betalen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Heeft u kinderen uit uw relatie? Kinderalimentatie is een bijdrage in de kosten van de zorg voor de kinderen. In het scheidingsproces kunt u uw eigen kosten voor de kinderen bekijken. Kosten zijn bijvoorbeeld kleding, opvangkosten of sportclubs.

Uw financiën, nu en later

Iedereen heeft behoefte aan financiele zekerheid. Zeker wanneer u gaat scheiden.Iedereen heeft behoefte aan zekerheid. Wanneer u gaat scheiden lopen de financiën nu nog door zoals u gewend bent. Maar hoe ziet uw financiële toekomst eruit. Wat zijn uw uitgaven zoals woonlasten, verzekeringen, zorgverzekeringen maar ook uw boodschappen?

Heeft u een koop- of huurwoning? U wilt graag in uw huidige woning blijven, maar weet niet of u dit wel kunt betalen. Marinka Arends helpt u bij het maken van een uitgavenoverzicht.

Wilt u weten of u de koopwoning kunt behouden? Desgewenst kan voor u een berekening worden gemaakt of de bank uw aanvraag zal accepteren

Vanaf welk moment gaat u financieel splitsen? Het kan zijn dat u nog samen in de woning blijft. Heeft een van u al een zelfstandige woning? Maak dan zo snel mogelijk afspraken. U voorkomt hiermee dat u het overzicht kwijt raakt en onnodige irritaties krijgt.

Verdeling van uw bezit

Alles wat u bezit moet verdeeld worden. Hoe er verdeeld wordt hangt af van de afspraken die u gemaakt heeft met elkaar. Echtscheiding Gelderland stelt samen met u een overzicht op van uw bezit. U, als ex-partners, bepaalt samen hoe deze eruit komt te zien.

Uw pensioen

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat kan dat ook consequenties hebben voor uw pensioen. Wat is de waarde van uw pensioen en welke gevolgen heeft scheiding voor uw opbouw? Bij Echtscheiding Gelderland wordt u uitgebreid geïnformeerd over de verdeling van het pensioen.

Meer informatie over de verdeling van uw pensioen? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/uw-financien-na-de-scheiding

Alimentatie

Bij scheiding of het verbreken van uw relatie komt er van alles op u af. Marinka Arends adviseert u graag en maakt de berekening voor uw specifieke situatie. Echtscheiding Gelderland informeert u over de wijze van berekenen. Op basis van wetten en regels (Tremanorm) wordt een uitgangsberekening gemaakt op basis van de door u aangeleverde gegevens. …

Bekijk pagina »

Uw financiën, nu en later

‘Kan ik het straks allemaal nog wel betalen?’ Een belangrijke vraag wanneer u gaat scheiden. Marinka Arends helpt u hierover duidelijkheid te scheppen. Inzicht in uw financiën Wat geeft u uit aan woonlasten zoals huur of hypotheekrente, uw verzekeringen of wat verbruikt u aan gas, water en licht? Wilt u uw situatie helder in beeld …

Bekijk pagina »

Verdeling van uw bezit bij scheiding

Bij scheiding moet uw bezit verdeeld worden tussen de beide partners. Heeft u afspraken in de vorm van huwelijksvoorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of een samenlevingsovereenkomst? Dan staat daar in wat van u gezamenlijk is. Wat bezit u samen? Woning, spaarpolissen, bankrekeningen, auto’s of bijvoorbeeld een caravan of boot. Heeft u alles gezamenlijk zonder voorwaarden dan wordt van …

Bekijk pagina »