Pagina afdrukken

Marinka Arends – Scheidingsbemiddelaar & mediator

Marinka Arends: Scheidingsbemiddelaar & mediator in Elst, Ede, Wageningen, ApeldoornMijn naam is Marinka Arends (1970), scheidingsbemiddelaar, mediator, coach en gecertificeerd omgangsrechtbegeleider in Arnhem, Zevenaar, Duiven, Elst en Ede.

Mijn drijfveer

Wanneer mensen gaan scheiden verandert er veel in hun persoonlijk leven. Emoties spelen daarbij een grote rol. Daarbij wil ik mensen graag helpen door samen te zoeken naar de beste passende oplossing. Bij een scheiding komen allerlei facetten aan bod op emotioneel, rationeel ofwel persoonlijk, zakelijk en financieel vlak.

Mijn opleiding

Ik ben financieel, fiscaal en juridisch opgeleid. Daarin ben ik meerdere jaren werkzaam geweest. Naast mijn werkzaamheden als scheidingsspecialist en mediator heb ik een administratie- en belastingadvieskantoor.

Mijn bedrijfskundige achtergrond levert een grote bijdrage in het inventariseren, analyseren en oplossingen in kaart brengen. Maar ik werk ook vanuit gevoel en op een persoonlijke manier door met mensen in een informele sfeer in gesprek te gaan en door een gevoel van vertrouwen en rust te bieden. Ik neem zorg uit handen door het proces te begeleiden.

Scheidingsbemiddelaar en mediator

In de begeleiding van partners en/of ouders in scheiding besteed ik aandacht aan pijnpunten, geef ik inzicht in de financiële afwikkeling en mogelijkheden voor verdeling en begeleid ik ouders in het maken van afspraken over het ouderschap vanuit twee gezinnen.

Emoties spelen een grote rol tijdens het proces, zeker wanneer het besluit tot scheiding niet op hetzelfde moment door beiden wordt genomen. Hoe redelijk en billijk blijf je op het moment dat er al een nieuwe relatie bij een van beiden is? Mediation geeft mij dan de mogelijkheid om signalen op te vangen en op basis hiervan bespreekbaar te kunnen maken waar de pijn ligt.

Gecertificeerd omgangsrechtbegeleider

Als omgangsrechtbegeleider bied ik de mogelijkheid om kinderen te begeleiden. Dit kan individueel of in kleine groepjes. Op basis van deze begeleiding geef ik ouders een advies. Ik ondersteun hen ook bij het maken van houdbare afspraken en het bewust worden van het gescheiden opvoeden.

Mijn blog over echtscheiding

Op Echtscheiding Gelderland schrijf ik blogs, deel ontwikkelingen op scheidingsgebied en vraag ik collega’s binnen mijn netwerk hun ervaringen te delen over relatie, communicatie en kinderen.

Administratie- en belastingadvieskantoor

Vanaf eind jaren ’80 ben ik werkzaam in het administratie- en belastingadvieskantoor wat in 1972 is opgericht door mijn vader. Vanaf 1995 heb ik dit kantoor overgenomen en als eenmanszaak voortgezet.

Naast de ervaring die ik hierdoor heb gekregen, heb ik me gespecialiseerd als fiscaal adviseur en bedrijfskundige. Het kantoor richt zich met name op kleine zelfstandigen en particulieren. Ik verzorg administraties, stel jaarrekeningen op en doe aangiftes inkomstenbelasting. Particulieren ondersteun ik bij toeslagen en voorlopige teruggaven en ik verzorg voor hen de aangifte inkomstenbelasting. Daarnaast geef ik ook nog budgetadvies en help ik om financiële zaken op orde te krijgen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/marinka-arends-scheidingsbemiddelaar-mediator