«

jan 21

Bericht afdrukken

Wijzigingen kindregelingen

Veranderingen kindregelingen

Alleenstaande ouderkorting

Wat was de regeling?

Alleenstaande ouderkorting is een korting op de te betalen inkomstenbelasting. U heeft recht op deze korting als u geen fiscale partner heeft en alleen 1 of meer kinderen opvoedt. U vindt alle voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Wat verandert er?

De alleenstaande ouderkorting verdwijnt op 1 januari 2015.

financiële wijzigingen

Welk alternatief is er?

In plaats van de alleenstaande ouderkorting krijgen alleenstaande ouders zonder toeslagpartner die recht hebben op kindgebonden budget extra kindgebonden budget. Hoeveel kindgebonden budget u in totaal krijgt, hangt af van het eventueel hebben van een toeslagpartner, het aantal kinderen dat u heeft, de leeftijd van uw kinderen, de hoogte van uw (gezamenlijke) inkomen en van uw vermogen.

Krijgt u nu kindgebonden budget? Dan hoeft u niets te doen. Belastingdienst/Toeslagen verwerkt de bovenstaande veranderingen automatisch.

Krijgt u nu geen kindgebonden budget? Dan moet u zelf nagaan of u in 2015 recht heeft op kindgebonden budget. Maak een proefberekening op toeslagen.nl. Blijkt daaruit dat u in 2015 recht heeft op kindgebonden budget? Dan moet u dit zelf aanvragen via ‘Mijn toeslagen’ op toeslagen.nl.

Aftrek kosten levensonderhoud kinderen vervalt

De aftrek van kosten voor het levensonderhoud van kinderen jonger dan 21 jaar vervalt in 2015. Kan uw kind dat jonger is dan 21 jaar niet zelf in zijn levensonderhoud voorzien? En onderhoudt u dat kind? Bijvoorbeeld omdat u kinderalimentatie betaalt, of omdat u de kleding en voeding voor uw kind betaalt? Tot en met 2014 kon u onder bepaalde voorwaarden voor deze uitgaven een vast bedrag in aftrek brengen. Vanaf 1 januari 2015 kan dat niet meer.

 

Rijksoverheid / http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/01/12/beantwoording-kamervragen-gevolgen-hervorming-kindregelingen-op-alimentatie.html

 

Facebook Twitter LinkedIn RSS

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/financien/wijzigingen-kindregelingen.html