«

»

mei 20

Bericht afdrukken

De scheidings battle

Soms kunnen mensen die gaan scheiden de indruk geven een battle met elkaar aan te willen gaan. Het gevoel en emotie van de een zijn erger dan die van de ander, de ander begrijpt er niets van…. De ander heeft juist de beschermingsmodus aangezet en deze modus wordt gezien als een ijzeren gordijn. Volgens onderzoeken reageren mannen en vrouwen anders op emotioneel gebied. Vrouwen verwachten van mannen dat zij op gelijke manier denken als zij en hetzelfde doen. Mannen verwachten van vrouwen dat ze begrijpen dat ze anders zijn.

Het wonen als battle

Samen de lasten delen, zolang als we er samen wonen? Ook daarna wordt min of meer verwacht dat alles nog steeds gedeeld wordt en degene die het meest verdient mag ook het meeste blijven bijdragen. Hoelang ga je dit nu voortzetten is de vraag? De een het woongenot, de ander een simpel onderkomen maar wel tegen hogere lasten. De ander lekker wonen, financiën op de rit en een goed begin om een nieuw leven op te bouwen en dan op naar het maken van de afspraken voor de scheiding!

Uit balans

Stel de man woont tijdelijk elders en de vrouw blijft in de woning tot er een oplossing gevonden is? De man heeft het gevoel enorm mee te denken maar krijgt hier geen bevestiging of erkenning van. Hij is tenslotte de boosdoener van al deze ellende zegt de vrouw. En zij moet straks opnieuw beginnen en eigenlijk moet de man gewoon voelen zoals zij dat voelt. Moet hij dit zeggen of moet er een prijs worden betaald? De man spreekt uit dat hij haar wel begrijpt maar de vrouw snapt niet wat hij bedoeld. Wat de man zegt komt niet bij haar binnen.

Oplossingen of noodzaak

Er zijn dus een hoop verschillen waarbij het de indruk geeft dat alle verschillen opgelost moeten worden. Is dit nu wel haalbaar of gaat het meer om erkenning van het probleem, erkennen van schuld en het erkennen van de oplossingen.

Marinka Arends / Scheiding Arnhem

Facebook Twitter LinkedIn RSS

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.echtscheidinggelderland.nl/acceptatie/de-scheidings-battle.html